NIEUW: Rol verse geitenkaas ongeveer 500 gram nat gewogen voor 5,50 euro.
Rol verse geitenkaas met brandnetel melange ongeveer 500 gram nat gewogen voor 5.50 Alle kazen worden nat gewogen.
NIEUW: Lekkere geitenkaas met brandnetel MELANGE.
De kaas weegt ongeveer 500 gram en kost 5,00 euro.
De kaas wordt gemaakt met een hoeveelheid rauwe volle geitenmelk variërend tussen 4 en 6 liter.
De ingrediënten voor de kaas die worden toegevoegd zijn zuursel, microbieel stremsel en salpeterzuur. De gebruikte hoeveelheden zijn minimaal en het idee is om de kaas zo natuurlijk mogelijk te houden. Nadat de kaas gemaakt is wordt het gepekeld en samen met de salpeterzuur kan de kaas in coating een aantal maanden bewaard worden. Er is gekozen voor een schimmelwerende coating die geel van kleur is om het geheel te completeren. Door de coating kan de kaas blijven ademen. Uiteindelijk wordt er op deze manier een degelijke harde kaas bereid die vrij is van schimmel en lekker smaakt. Als de coating goed gedroogd is wordt de kaas voorzien van een zegel met de datum van productie.
VEGETARISCHE GEITENKAAS GEMAAKT MET MICROBIEEL STREMSEL IN COATING
Deze kaas is naturel en er zijn geen kruiden toegevoegd. Drie weken na de bereiding kan de kaas al geconsumeerd worden. Opmerkelijk ten opzichte van koeienkaas is de scherpe pittige smaak die geitenkaas eigen is. De geproduceerde kazen worden in koude omgeving en vochtig bewaard om uitdrogen te voorkomen en moeten voor consumptie op kamertemperatuur gebracht worden. Lekker op brood of gewoon met grove mosterd. Als de kazen gewogen worden zijn ze nog nat.
De vegetarische kaas gemaakt met microbieel stremsel is zacht van smaak en is verkrijgbaar in 3 smaken: naturel, brandnetel melange en foenegriek/fenegriek . Uitstekend voor de groep die houdt van milde jong belegen kaas.
Nadat de kaas bereid is blijft er wei over die uitstekend gebruikt kan worden als basis voor Italiaanse gerechten , soepen en sauzen. Aan de wei worden geen conserveer middelen toegevoegd. De wei wordt elke dag vers gewonnen en is op verzoek uit de diepvries verkrijgbaar.
Voor sla en rauwe gerechten is pure kaas verkrijgbaar waarbij alleen stremsel en geen zuursel wordt toegevoegd. Deze pure kaas moet voor langer gebruik in de diepvries bewaard worden en kan op verzoek gepekeld worden. Ook is mozzarella van geitenmelk verkrijgbaar op verzoek.