brandnetel-rol

Rol met BRANDNETEL MELANGE

mozzerella-rol

Rol geitenkaas

NIEUW:  Rol  verse geitenkaas ongeveer 500 gram nat gewogen voor 5,50 euro.

Rol  verse geitenkaas met brandnetel melange ongeveer 500 gram nat gewogen voor 5.50 Alle kazen worden nat gewogen.

 

 

NIEUW:  Lekkere geitenkaas met brandnetel MELANGE.

Een grote kaas van ongeveer 500 gram kost 5,00 euro.

 

Geitenkaas met BRANDNETEL MELANGE

Geitenkaas met BRANDNETEL MELANGE

 

 

De kaas wordt gemaakt met een hoeveelheid rauwe volle geitenmelk variërend tussen 4 en 6 liter.

 

volle romige geitenmelk

volle romige geitenmelk

 

De ingrediënten voor de kaas die worden toegevoegd zijn zuursel, leb stremsel of microbieel stremsel en salpeterzuur. De gebruikte hoeveelheden zijn minimaal en het idee is om de kaas zo natuurlijk mogelijk te houden. Koeien en geiten geven aan het eind van hun lactatieperiode melk met minder calciumzouten. Vooral in het najaar is dit het geval. Melk van deze dieren stremt moeilijker dan melk met voldoende calciumzouten. Ook gepasteuriseerde melk kan te weinig calciumzouten bevatten.  Om dit op te vangen wordt kalkzout  33 %  van Lactoferm toegevoegd: 0.5 ml op 4 liter melk. Nadat de kaas gemaakt is wordt het gepekeld en samen met de salpeterzuur kan de kaas in coating een aantal maanden bewaard worden. Er is gekozen voor een schimmelwerende coating die geel van kleur is om het geheel te completeren. Door de coating kan de kaas blijven ademen. Uiteindelijk wordt er op deze manier een degelijke  harde kaas bereid die vrij is van schimmel en lekker smaakt. Als de coating goed gedroogd is wordt de kaas voorzien van een zegel met de datum van productie.

 

(V) Vegetarische kaas in coating en gerijpt

(V) Vegetarische kaas in coating en gerijpt

NU OOK VEGETARISCHE GEITENKAAS GEMAAKT MET MICROBIEEL STREMSEL IN COATING

 

 

 Kaas in coating en gerijpt

Kaas in coating en gerijpt

 

De kaas gemaakt met leb stremsel is naturel en er zijn geen kruiden toegevoegd. Drie weken na de bereiding kan de kaas al geconsumeerd worden. Opmerkelijk ten opzichte van koeienkaas is de scherpe pittige smaak die geitenkaas eigen is. De geproduceerde kazen worden in koude omgeving en vochtig bewaard om uitdrogen te voorkomen en moeten voor consumptie op kamertemperatuur gebracht worden. Lekker op brood of gewoon met grove mosterd. Als de kazen gewogen worden zijn ze nog nat.

De vegetarische kaas gemaakt met microbieel stremsel is veel zachter van smaak en is ook naturel. Uitstekend voor de groep die houdt van milde jong belegen kaas. Ook de variant met brandnetel melange en foenegriek is verkrijgbaar.

 

 Kaas van 500 gram en 400 gram

Kaas van 500 gram

 

Nadat de kaas bereid is blijft er wei over die uitstekend gebruikt kan worden als basis voor Italiaanse gerechten , soepen en sauzen. Aan de wei worden geen conserveer middelen toegevoegd. De wei wordt elke dag vers gewonnen en is op verzoek uit de diepvries verkrijgbaar.

Schaal met wei van geitenmelk

Schaal met wei van geitenmelk

 

 

Pure kaas

Pure kaas

Voor sla en rauwe gerechten is  pure kaas verkrijgbaar waarbij alleen stremsel en geen zuursel wordt toegevoegd. Deze pure kaas moet voor langer gebruik in de diepvries bewaard worden en kan op verzoek  gepekeld worden. Ook  is mozzarella van geitenmelk verkrijgbaar op verzoek.

 

 

Na pekelen wordt de kaas gedroogd aan de lucht

Na pekelen wordt de kaas gedroogd aan de lucht